VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisar european: Avem nevoie de voi în familia europeană. Vom face totul pentru a ajuta și sprijini Republica Moldova

Avem nevoie de voi în marea familie europeană! Nu trebuie să rămâneți țară candidată, însă e necesar să deveniți țară membră a Uniunii Europene, iar pentru asta vom munci împreună. Vom face totul pentru a vă ajuta, a vă sprijini și pentru a respecta așteptările cetățenilor R. Moldova”.

Declarații în acest sens au fost făcute de comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, după întrevederea cu președinta Maia Sandu.

Vreau încă o dată că Europa este de partea voastră și vrem să vă ajutăm în special ce țin de lanțurile logistice de livrări de energie. Împreună cu colegii suntem implicați în discuții și sunt convins că vom reuși să găsim o soluție care va fi acceptabilă pentru toți. Avem nevoie de voi.

Sunteți o țară candidată la aderarea la UE, însă e necesar să deveniți țară membră a Uniunii Europene, iar pentru asta vom munci împreună. Avantajul să fii membru la o familie mai mare este că ești protejat împotriva riscurilor și provocărilor. Asta și este Uniunea Europeană – să ne ajutăm unii pe alții. Vă asigurăm că vom face totul pentru a vă ajuta, sprijini și pentru a respecta așteptările cetățenilor R. Moldova în lumina perspectivei europene”, a declarat Johannes Hahn.

Totodată, comisarul european a subliniat că în contextul crizelor cu care se confruntă Republica Moldova, UE a sporit sprijinul său financiar acordat în ultimii ani.

”În ultimii ani am oferit sprijin financiar sub formă de granturi și împrumuturi în sumă de circa 750 de milioane de euro. Vom continua să sporim acest sprijin, astfel încât să puteți compensa această criză și să puteți beneficia de toate resursele”, a mai declarat comisarul european.

Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, a venit joi, 29 septembrie, într-o vizită de lucru la Chișinău. Aceasta fiind ce-a de-a treia vizită a Înaltului Comisar în Republica Moldova.

Citește și: Maia Sandu către Comisarul european pentru Buget și Administrație: Avem nevoie de sprijin. Problema energetică este una existențială pentru țara noastră

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.