VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șoferului care a comis accidentul de pe bd. Decebal, soldat cu victime, figurează în mai multe dosare penale

Șoferul care a provocat pe 24 iulie un accident rutier pe bulevardul Decebal, soldat cu victime și reținut după 10 zile de căutări, figurează în mai multe dosare penale după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. În 2016 a fost amnistiat, iar ulterior, judecat penal pentru samavolnicie, dar din nou a scăpat de pedeapsă pentru că a intervenit termenul de prescripție, scrie Ziarul de Gardă. 

ZdG a constatat că Dragomir Popovici, șoferul arestat pentru 30 de zile, cel care a provocat accidentul din 24 iulie în urma căruia a decedat a tânără de 29 de ani, mamă a două fetițe de 2 și 5 ani, are la activ o serie de dosare penale, majoritatea pentru că a condus în stare de ebrietate la volan. Inclusiv în perioada comiterii accidentului rutier din 24 iulie, pe rolul Judecătoriei Chișinău se examinează dosare în care acesta este vizat. 

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, numele șoferului a figurat în alte dosare penale cu învinuiri similare. În 2021 instanța decidea să-i fie anulat permisul de conducere și tot în același an, pentru că nu achitase o amendă penală după ce fusese prins în stare de ebrietate la volan, a fost condamnat la șase luni de închisoare și anunțat în căutare. La începutul anului 2022, după ce a plătit integral amenda, șoferul a fost absolvit de pedeapsă, iar anunțarea în căutarea a fost anulată. 

Din mai 2022, conform informațiilor analizate de jurnaliștii zdg de pe portalul instanțelor de judecată, pe rolul Judecătoriei Chișinău există un alt dosar penal pe numele lui Dragomir Popovici, la fel, pentru „conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe”. 

La ultima ședință, care a fost programată în luna iunie, s-a dispus „aducerea silită a inculpatului”, semn că acesta nu se prezenta la examinarea dosarului penal. Anterior, conform acelorași informații, instanța a examinat comasarea dosarelor în privința inculpatului, semn că acesta avea pe rol cel puțin două dosare penale. 

În noiembrie 2021, numele lui Dragomir Popovici a figurat într-un alt dosar penal pentru „conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de alte substanţe”.  „A declarat în instanță că a fost nevoit să urce la volan în stare de ebrietate pe motiv că nu găsea un taxi pentru a merge acasă”. În noiembrie 2021, instanța i-a aplicat pedeapsă principală sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 150 de ore, și pedeapsă complementară sub formă de anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. 

Și în 2016, Dragomir Popovici a fost judecat penal pentru că a condus automobilul în stare de ebrietate. Acesta a fost stopat pentru verificarea actelor de către un inspector de patrulare și a refuzat testarea cu alcotesterul și testarea de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate. El a comunicat că a consumat „vreo 2 sticle de bere în acel local”. Pe acest caz a fost întocmit proces verbal. Judecătorul Igor Mânăscurtă, cel care a examinat dosarul, a constatat vinovăția lui Dragomir Popovici, dar a dispus aplicarea în privința sa a legii amnistiei. 

În 2018, Dragomir Popovici a fost judecat pentru samavolnicie. În iulie 2014, acesta, cu scopul de a-și întoarce o datorie pe care o avea către un alt bărbat, a intrat în gospodăria unui alt bărbat de unde a însușit din garaj un automobil de model Mercedes Vito. El a fost recunoscut vinovat de Curtea de Apel Bălți, dar procesul penal a fost încetat în legătură cu expirarea termenului de prescripție.

Menționăm că în urma accidentului din 24 iulie în care au fost implicate patru automobile de marca Volkswagen, Skoda, Mercedes și Peugeot, cinci persoane au ajuns la spital cu diferite traumatisme, iar șoferul Mercedesului, care a provocat accidentul, a fugit de la fața locului. Doinița Prodan, tânăra de 29 de ani, victimă a gravului accident, a murit la spital la aproape o săptămână de la accident. 

Vineri, 4 august, bărbatul a fost adus în fața judecătorului de instrucție, care i-a aplicat un mandat de arestare pentru 30 de zile. 

Citiți investigația detaliată pe zdg.md.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.