VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a intrat în perioada electorală pentru alegerile locale generale

Astăzi, 7 august, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie iar startul campaniei electorală pentru alegerile locale va fi dat pe 6 octombrie, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC).

Astăzi intră în vigoare Hotărârea aprobată de CEC cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale la 4 iulie curent. Potrivit Codului electoral, perioadă electorală durează până în ziua în care rezultatele alegerilor sunt confirmate de către organele competente, dar nu poate fi mai mare de 120 de zile.

În această perioadă vor fi ajustate și aprobate actele normative subsecvente legii electorale, constituite organele electorale ierarhic inferioare, asigurate mijloacele necesare pentru desfășurarea scrutinului, organizate instruiri pentru funcționarii electorali și activități de informare pentru alegători și alți subiecți electorali, desemnați și înregistrați candidații la funcțiile elective, generate listele electorale și pregătite buletinele de vot, precum și alte materiale electorale.

Potrivit CEC, perioada de desemnare și înregistrare a candidaților va începe pe 6 septembrie 2023.

De asemenea, CEC a aprobat, săptămâna trecută Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale, care va fi remis, pentru informare și realizare în limita competenței, autorităților publice locale și centrale, partidelor politice reprezentate în Parlament, precum și organelor electorale, după constituirea acestora.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.