VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile din Polonia în alertă după o scurgere depistată la conducta Drujba care duce petrol rusesc în Europa

Operatorul polonez PERN a anunțat că a detectat sâmbătă o scurgere în conducta Drujba, care transportă petrol din Rusia către Europa, și a suspendat temporar fluxul de țiței printr-o secțiune a oleoductului. Autoritățile poloneze precizează că, la acest moment, nu există niciun indiciu cu privire la cauza scurgerii, dar se așteaptă ca fluxurile să fie reluate marți, scrie Reuters.

„Serviciile PERN au ajuns pe tronsonul avariat al conductei Drujba din comuna Chodecz”, a declarat PERN duminică. „Secțiunea afectată este principala linie care transportă ţiţeiul către vest pe cale maritimă. Lucrările de reparaţie la conducta de petrol sunt în curs de desfăşurare. Timpul estimat pentru reluarea fluxului de țiței este marţi dimineaţa„.

PERN nu a spus care ar fi impactul asupra aprovizionării Germaniei, dar un purtător de cuvânt al Ministerului federal al Economiei de la Berlin a declarat: „Suntem în contact cu operatorii rafinăriilor est-germane. Securitatea aprovizionării continuă să fie pe deplin garantată”.

PERN a mai informat că a doua linie a conductei funcționează normal și că nu există niciun fel de pericol pentru locuitorii din zonă, iar aprovizionarea rafinăriilor poloneze cu petrol nu a fost afectată.

Nu este clar dacă este vorba de un accident sau de un sabotaj.

Oleoductul Drujba este unul dintre cele mai mari din lume și transportă petrol rusesc către o mare parte a Europei Centrale, inclusiv în Germania, Polonia, Belarus, Ungaria, Slovacia, Cehia și Austria. Construită în era sovietică, conducta Drujba (Prietenia) are o capacitate totală de 1,4 milioane de barili pe zi și se bifurcă în Belarus în două conducte separate.

Fluxurile prin conducta Drujba au scăzut brusc de la invazia Rusiei în Ucraina, iar infrastructura conductei a fost lovită de mai multe ori de atunci în atacurile pe care Moscova le-a atribuit Ucrainei. Ucraina nu a recunoscut atacurile.

Reuters scrie că Europa se află în stare de alertă în ceea ce privește securitatea infrastructurii energetice încă din luna septembrie, când au fost descoperite mai multe scurgeri la gazoductele Nord Stream 1 și 2 din Marea Neagră.

În urmă cu aproape un an, Polonia a detectat o altă scurgere a conductei Drujba.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.