VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șoferii, îndemnați să evite Vama Leușeni din cauza protestelor fermierilor

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă șoferii să evite, în această după-amiază, Vama Leușeni, după ce fermierii, care protestează pe drumurile naționale de cinci zile, au anunțat că vor bloca traseul spre punctul de trecere a frontierei.

„La moment, fermierii intenționează să blocheze traseul care duce spre punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. În contextul în care aceștia nu și-au anunțat prealabil intenția, venim acum cu solicitarea către șoferii care și-au planificat deplasarea în România prin acest punct să evite acest traseu de deplasare”, se arată într-un mesaj al Poliției Naționale.

Precizăm, în contextul protestelor, Asociația Forța Fermierilor a solicitat azi inițierea imediată a unui dialog eficient din partea Guvernului și Parlamentului cu fermierii ieșiți în stradă.

„Vedem evenimentele în toata Europa și remarcăm că, imediat după izbucnirea protestelor producătorilor agricoli, autoritățile s-au așezat cu cei care hrănesc țara la masa de negocieri și au identificat soluții. Totodată, menționăm că recent Uniune Europeană a dispus alocarea a 10 milioane de euro pentru sectorul agricol al Republicii Moldova. Este jumătate din suma minimală demult solicitată de asociația Forța Fermierilor pentru salvarea fermierilor micro, mici și mijlocii”, menționează asociația.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.