VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forța Fermierilor cere statului să inițieze dialog cu agricultorii care protestează

În contextul protestelor care durează de cinci zile și se extind geografic, Asociația Forța Fermierilor solicită inițierea imediată a unui dialog eficient din partea Guvernului și Parlamentului cu fermierii ieșiți în stradă, transmite IPN.

„Vedem evenimentele în toata Europa și remarcăm că, imediat după izbucnirea protestelor producătorilor agricoli, autoritățile s-au așezat cu cei care hrănesc țara la masa de negocieri și au identificat soluții. Totodată, menționăm că recent Uniune Europeană a dispus alocarea a 10 milioane de euro pentru sectorul agricol al Republicii Moldova. Este jumătate din suma minimală demult solicitată de asociația Forța Fermierilor pentru salvarea fermierilor micro, mici și mijlocii”, menționează asociația.

Reprezentanții asociației menționează că este fără sprijinul statului marea majoritate a agricultorilor nu pot efectua în primăvară lucrările agricole cu respectarea nivelul minimal tehnologic, mai ales în condițiile când livrarea motorinei române întârzie nepermis de mult. Potrivit lor, situația niciodată nu a fost așa de dificilă în sectorul agrar și criza 2022-2024 poate distruge mii de producători agricoli și zeci de localități rurale.

Săptămâna trecută, în mai multe raioane ale țării agricultorii au ieșit la protest cu tehnica din dotare. Aceștia spun că se apropie perioada lucrărilor de semănare și nu au bani nici pentru motorină, nici pentru semințe și nici pentru îngrășăminte. Fermierii le care autorităților să intervină cu măsuri de susținere. Acțiuni de protest sunt planificate și pentru astăzi la Leușeni, Rezina, Fălești, Telenești, Criuleni etc.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.