VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prioritățile politicii externe a R. Moldova, discutate de Popșoi cu ambasadorii UE acreditați la Chișinău

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut la 12 februarie o întrevedere la MAE cu ambasadorii din statele UE acreditați la Chișinău. Diplomații au discutat prioritățile în materie de politică externă și au abordat subiecte de actualitate din plan regional și internațional.

Dialogul cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană va rămâne o prioritate majoră a diplomației moldovenești, precizează MAE.
Ministrul Mihai Popșoi a relatat despre procesul de partajare a competențelor între Ministerul Afacerilor Externe și Biroul pentru Integrare Europeană. Oficialul moldovean a menționat că suntem determinați să formăm o echipă eficientă pentru a avansa în obiectivele noastre atât în plan extern, cât și intern.

„În exercitarea mandatului meu, voi pune accent pe consolidarea unei diplomații active, prezente și vizibile. Parteneriatele bilaterale tradiționale vor constitui un reper în cooperarea externă, complementate de consolidarea dialogului cu state din zone geografice de interes, dar unde Republica Moldova nu are o prezență suficient de pronunțată.

Le-am mulțumit ambasadorilor pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în momente dificile, dar și pentru contribuția statelor pe care le reprezintă la inițierea negocierilor pentru aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană, a subliniat Mihai Popșoi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.