VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șoferii din dreapta Nistrului, obligați de Tiraspol să dețină RCA din stânga Nistrului, pot contesta lejer aceste acțiuni

Acțiunile reprezentanților administrației separatiste de la Tiraspol prin care șoferii de pe malul drept al Nistrului sunt obligați să dețină asigurare RCA procurată în regiunea transnistreană pot fi contestate la organele de drept împuternicite prin lege, precum Inspectoratul General al Poliției sau alte organe de aplicare a legii și justiției. Comentariul a fost oferit pentru IPN de către Biroul de Reintegrare.

Potrivit Biroului, persoanele au dreptul să conteste amenzile date „reieșind din faptul că orice înscris emis de către reprezentanți neîmputerniciți prin lege și pe blanchete neaprobate prin cadrul normativ în vigoare sunt ilegale și sunt pasibile de forma de răspundere juridică corespunzătoare”.

Biroul de Reintegrare mai precizează că în ultima perioadă se înregistrează mai multe cazuri de amendare a șoferilor moldoveni în stânga Nistrului. Este o reacție a Tiraspolului la faptul că autoritățile naționale competente obligă șoferii, inclusiv din regiunea transnistreană, să dețină asigurare RCA emisă de companii licențiate în modul stabilit de legislația națională în vigoare.

De la sfârșitul lunii iunie 2023, toate categoriile de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de înregistrarea acestora pe malul drept sau pe cel stâng al râului Nistru, trebuie să dețină polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, eliberată de companii licențiate. În caz contrar, proprietarii mașinilor sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 1 500 și 3 000 de lei și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Biroul de Reintegrare mai declară că cerințele stabilite de legislația națională în vigoare nu sunt obiect al negocierilor cu Tiraspolul.


Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.