VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Socialiștii cer demisia ministrului Spînu și a șefului IGSU: Nu s-au pregătit adecvat pentru ninsoare

Partidul Socialiștilor cete demisia imediată a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Alexandru Oprea pe motiv că „nu au reușit să asigure o pregătire adecvată pentru ninsori”.

„Guvernul PAS, în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale condus de Andrei Spînu, a dat dovadă încă o dată de incompetență și lipsă de responsabilitate, prin faptul că nu au pregătit țara de ninsori. Zăpada este o formă comună de precipitații toamna și iarna. Avertizările, despre eventualele furtuni de zăpada în Moldova, erau cunoscute cu câteva săptămâni înainte de dezastrul natural. Cu toate acestea, guvernul nu a reușit să asigure o pregătire adecvată pentru ninsori. Au fost înregistrate victime umane: doi oameni au murit, zeci au fost răniți, afectați de ger și alte forme de vătămare. Considerăm că tragedia, rezultată din pregătirea insuficientă și eșecul în organizarea curățării drumurilor, este o dovadă clară a ineficienței acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale” se arată în declarația PSRM.

Socialiștii susțin că este „revoltător” faptul că nu a existat nicio reacție din partea conducerii Republicii Moldova sau a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Menționăm că în dimineața zilei de 27 noiembrie, au fost descoperite cadavrele a două persoane într-o mașină blocată în zăpadă în apropiere de localitatea Coșcalia, Căușeni. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.