VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O furtună devastatoare a lăsat fără energie electrică jumătate de milion de oameni din Crimeea

Orașe inundate, sute de mii de oameni fără electricitate și zeci de localități afectate – acestea sunt consecințele furtunii devastatoare care a lovit Crimeea, după ce a afectat și coasta ucraineană a Mării Negre.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile rusești, citate de ziua.md, aproximativ jumătate de milion de oameni au rămas fără energie electrică în peninsula anexată, din cauza unei furtuni puternice care s-a abătut asupra Mării Negre. Viteza rafalelor a atins, conform autorităților, 144 de kilometri pe oră, cea mai mare din ultimii 16 ani, iar valurile au atins înălțimi de 8-9 metri.

Atât mass-media rusă, cât și cea ucraineană numesc furtuna din Marea Neagră cea mai puternică din ultimii o sută de ani. La Sevastopol, peste 500 de animale marine au fost ucise după ce Acvariul local a fost inundat în urma furtunii. Din cauza pagubelor, oamenii nu au mers luni la muncă.

Vremea nefavorabilă a afectat și partea continentală a Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că aproximativ 400 de localități din zece regiuni ale țării sunt fără curent electric, inclusiv în Odesa, Nikolaev, Kirovohrad, Cherkasy și Kiev, unde au fost activate centrele operative pentru situații de urgență. De asemenea, se raportează despre ninsori abundente.

„Le cer tuturor cetățenilor Ucrainei din zonele afectate de vremea nefavorabilă să fie extrem de precauți. La nevoie, vă rugăm să vă adresați Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei, Poliției Naționale și altor structuri de stat și comunale ale noastre”, a subliniat Zelenski într-un mesaj pe rețelele de socializare, citat de ziua.md.

Furtuna a afectat grav și orașele rusești de la malul Mării Negre. În regiunea Krasnodar, în care se află staţiunile balneare Soci şi Anapa, sute de copaci şi numeroase construcţii metalice amenajate pe plaje au fost smulse de vânt în noaptea de duminică spre luni, rănind mai multe persoane, a anunţat agenţia locală a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia.

Locuitorii orașului Soci au postat mai multe videoclipuri pe rețelele de socializare, care arată valuri uriașe ale mării ce ajung la șase metri înălțime, au inundat deja străzile situate lângă coastă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.