VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Slusari spune dacă ar vota pentru Unirea cu România în cazul unui referendum

Fostul deputat, Alexandu Slusari afirmă că dacă ar avea loc un referendum cu privire la unirea R. Moldova cu România, ar vota „pentru”. Potrivit lui, un plebiscit în acest sens poate avea loc doar atunci când se vor ivi „toate circumstanțele interne și externe” favorabile procesului.

Alexandu Slusari declară că unirea cu România nu se poate produce doar prin dorința R. Moldova, trebuie să fie și alte circumstanțe favorabile acestui proces.

„Dacă azi s-ar desfășura un referendum privind unirea cu România, dar real, cu șanse, eu voi vota „pentru”. Aceasta este calea mai scurtă pentru aderarea la UE. Nu îmi place că unii fac capital politic pe această idee știind foarte bine că la moment nu este posibil de realizat unirea. Dacă apar toate circumstanțele interne și externe și se poate de organizat un referendum de soluționat această problemă, eu voi vota favorabil. Dar în lipsa acestor circumstanțe, exagerarea și speculațiile pe acest subiect este contraproductivă”, a declarat Alexandu Slusari în cadrul emisiunii „Studio Politic” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit ultimelor sondaje, 40 la sută dintre cetățeni țării optează pentru Unirea R. Moldova cu România.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.