VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Al. Slusari: Energocom are capacitățile să asigure piața cu gaze ieftine, problema e că nu sunt garanții că Moldovagaz le va cumpăra

Compania „Energocom” are toate capacitățile ca în acest an să procure volume de gaze ieftine de pe piețele UE, chiar și din SUA, prețuri care să fie mai mici și decât cele oferite de concernul rus Gazprom. Este declarația membrului Consiliului de administrare a Energocom, Alexandru Slusari, care precizează că, la ora actuală, temerea este dacă Întreprinderea „Moldovagaz” va da garanții că va procura aceste cantități.

„În vara și toamna 2023, Energocom a cumpărat volume suficiente de gaz la prețuri competitive și acum Energocom are posibilitatea să cumpere gaz de pe piața europeană și chiar de pe piața SUA la prețuri competitive, în comparație cu Gazprom. Energocom urmărește foarte atent ceea ce se întâmplă pe piață și poate să procure la prețul care va fi mai mic decât cel de la Gazprom. Acum este o altă întrebare, una politică. Care e garanția că acest gaz va fi cumpărat de Moldovagaz? Moldovagaz depinde de Gazprom. De exemplu, Energocom va găsi cea mai bună soluție și cel mai potrivit moment pentru a procura a gaz cu 330-340 de dolari, iar Gazprom va livra gaz cu 380 de dolari și dă indicații la Moldovagaz să-l folosească exclusiv pe acesta, Energocom ce face cu volumele procurate. Problema poate fi rezolvată dacă treptat Moldovagaz va fi eliminată de pe piața R. Moldova. Trebuie să lucrăm ca pe această piață să fie concurență”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii Studio Politic de la Vocea Basarabiei.

Amintim, autoritățile de la Chișinău nu au mai cumpărat gaze rusești pentru dreapta Nistrului din noiembrie 2022.  

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.