VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Arhitectul-șef al Capitalei, vizat într-un dosar de vânzare ilegală a unui teren

Șefa Direcției Arhitectură și Urbanism a Capitalei, Svetlana Dogotaru, este acuzată de abuz în serviciu într-un dosar de vânzare ilegală a unui teren. Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins azi în biroul și la domiciliul funcționarei de unde au ridicat „documente relevante cauzei penale”. În dosar este vizat și administratorul unei companii de construcție.

Potrivit CNA, Svetlana Dogotaru, împreună cu agentul economic, este suspectată că a pus la cale o schemă prin care s-a urmărit scopul deposedării municipalității de un lot de teren. Este vorba despre un lot situat într-un cartier rezidențial din Capitală cu suprafața de 43 de ari, cu o valoare de aproximativ 22 de milioane de lei.

„Potrivit faptelor investigate, factorii de decizie ai companiei de construcție,  în complicitate cu reprezentanții Primăriei mun. Chișinău, ai Agenției Servicii Publice, Departamentului ”Cadastru” au înregistrat un drept de proprietate (superficie) asupra terenului aferent construcției în lipsa deciziei Consiliului Municipal Chișinău  și în baza unui contract de arendă expirat, iar temeiul înregistrării servind cererea arhitectului-șef al mun. Chișinău. Ulterior, după obținerea dreptului înregistrat, în baza unor acte permisive expirate, agentul economic a înregistrat pe lotul de teren în cauză mai multe bunuri imobile”, se arată în comunicatul CNA.  

În acest dosar, arhitectul-șef al Capitalei a fost recunoscut în calitate de bănuit în comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și va fi cercetat în stare de libertate.

Nici Svetlana Dogotaru, nici Primăria Capitalei nu au comentat deocamdată descinderile CNA și dosarul inițiat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.