VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Slusari către Alaiba: Domnule ministru, poate în sfârșit lăsați acest PR exaltat

Ex-deputatul Alexandru Slusari îl critică din nou pe Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba. De această dată, ex-parlamentarul se arată nemulțumit de faptul că funcționarul se luptă cu comercianții micro, care activează în bază de patente.

Ministrul Economiei în fiecare zi face valuri în lighean. Se luptă cu comercianți micro, care activează în baza de patente, deși el personal în aprilie 2019 a semnat inițiativa legislativă privind prelungirea patentelor până la data de 1 ianuarie 2024. Anunță o mare „reformă” în economie, care se rezumă la majorarea numărului de asociați în cadrul SRL și la niște modificări în modalitate de distribuire a profitului între asociați. Niște fleacuri, care pot fi realizate în 3 zile și care nici pe departe nu miroase a reformă”, a scris Slusari.

Totodată, Alexandr Slusari îl îndeamnă pe Dumitru Alaiba să-și planifice întrevederi cu producătorii din domeniul agroalimentar.

Domnule ministru, poate în sfârșit lăsați acest PR exaltat și renunțați la abordări superficiale? Sunteți totuși ministru al Economiei, nu purtător de cuvânt al ministerului și nu candidat în deputați în campania electorală. Poate totuși încercați să luptați cu magnații din economie, care sugrumă concurența și nu permit dezvoltarea normală producătorilor autohtoni.

Pentru început poate vă întâlniți cu producătorii și procesatorii din domeniul agroalimentar și să-i întrebați care e situația lor în relațiile comerciale cu supermarketurile? Care este mărimea retrobonusurilor, cerute de ritailuri de la furnizori pentru plasarea produselor pe rafturi, după ce voi în Parlament ați refuzat să plafonați aceste plăți? În buzunarul cui merg banii câștigați de la aplicarea așa ziselor reduceri impuse producătorilor de către supermarketuri?

Și cel mai important lucru! Poate aflați din discuția respectivă cum acest sistem viciat influențează asupra creșterii prețurilor la produsele agroalimentare și micșorează semnificativ competitivitatea producătorilor autohtoni, mai ales cei mici și mijlocii.

Comerțul interior în prezent este controlat de câțiva jucători mari, care mai mult se orientează spre import. Demult se impune schimbarea regulilor de joc în acest domeniu. Implică-te aici, Dumitru! Sau slabo?”, a mai scris Slusari.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.