VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Situație excepțională în economie, decretată în regiunea transnistreană

Situație excepțională în economie a fost decretată în regiunea transnistreană. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și mâine urmează să fie examinat în Legislativul regional.

Măsura a fost luată în legătură cu criza energetică din regiune.

Astăzi, liderul de la Tiraspol a convocat în ședință membrii Consiliului de Securitate pentru a discuta problemele asigurării securității energetice a țării. Oficialii au discutat despre decizia Gazpromului de a reduce livrările de gaze naturale către Transnistria, deficitul pentru luna curentă fiind de 36,9 milioane de metri cubi de gaze.

Totodată, s-a discutat despre consecințele tendințelor negative în domeniul furnizării de gaze și măsurile de răspuns la situația actuală.

Astfel, Consiliul Suprem de Securitate de la Tiraspol a propus ca să fie introduse restricții în ceea ce privește volumul de utilizare a gazelor naturale de către întreprinderile bugetare și entitățile de afaceri mai mici din regiune.

Potrivit oficialilor din Transnistria, aceste măsuri vor reduce consumul de gaze cu 22 de milioane de metri cubi luna aceasta.

Reamintim că compania „Gazprom” a decis să reducă volumul gazelor naturale livrat regiunii transnistrene cu 30% livrările de gaze pentru luna octombrie și cu 40% pentru luna noiembrie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.