VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sindrofie cu atacuri la Ambasada Rusiei de la Chișinău. Vasnețov, discursuri pro-război și critici în adresa guvernării în cadrul recepției cu politicieni din opoziție

Și-a permis să atace guvernarea de la Chișinău, a evocat „relațiile seculare de prietenie” între ruși și moldoveni și a acuzat Occidentul că încearcă să-i provoace Rusiei o ”înfrângere strategică”. Acesta a fost discursul ambasadorului Rusiei în R. Moldova, Oleg Vasnețov, ținut miercuri în fața opoziției pro-ruse de la Chișinău, în cadrul unei recepții organizate la ambasadă cu ocazia Zilei Rusiei. După ceremonie, invitații, inclusiv deputați socialiști, comuniști precum și membri ai grupării criminale Șor, au continuat petrecerea la o altă locație, unde i-au povestit unei surse Deschide.MD despre ce a vorbit Vasnețov.

Astfel, în discursul său, acesta le-a mulțumit celor prezenți pentru ”contribuția la dezvoltarea relațiilor ruso-moldovenești și consolidarea legăturilor de prietenie”. Făcând o incursiune în istorie așa cum o înțeleg și promovează rușii, Vasnețov a vorbit despre lupta domnitorilor moldoveni și a împăraților ruși împotriva ”dușmanilor comuni”, precum și despre relațiile ruso-moldovenești, bazate pe ”respect reciproc”.

”Rusofobia sistematică și necondiționată, demontarea meticuloasă a realizărilor bilaterale construite de-a lungul multor ani, întreruperea tuturor vectorilor de cooperare, lichidarea mass-mediei independente, căutarea ”colaboratorilor Kremlinului” în rândurile forțelor social-politice, provocările anti-rusești și bravada zilnică insultătoare a funcționarilor conducători ai Chișinăului oficial – nu reprezintă alegerea noastră”, a declarat Vasnețov.

Acesta a continuat să atace guvernarea de la Chișinău, plângându-se de expulzările din august 2023 ale angajaților Ambasadei Rusiei, care, potrivit lui, a avut drept scop ”să aducă cel mai mare prejudiciu relațiilor noastre diplomatice, cultural-umanitare și comercial istorice”.

”Cunoaștem atât comanditarii, cât și beneficiarii acestei acțiuni. Și aceștia nu sunt poporul moldovean. Dovada acestui fapt este mulțimea de prieteni care s-au adunat la această recepție dedicată Zilei Rusiei. Asta înseamnă că frăția popoarelor noastre nu poate fi corodată nici măcar în condiții externe agresive și vom depăși cu siguranță această perioadă dificilă” a mai subliniat Vasnețov.

Ambasadorul rus a mai adus elogii lui Vladimir Putin, datorită căruia ”Rusia își recapătă locul legitim printre marile puteri ale lumii”, fapt care n-ar fi pe placul ”Occidentului colectiv” condus de SUA. Astfel, potrivit lui, ”dușmanii din Vest au început un război hibrid pe scară largă împotriva Rusiei”, pentru aceasta ”cultivând un regim ostil la Kiev”.

”Dar, oricât de mult ar dori adversarii noștri să provoace Rusiei o ”înfrângere strategică”, nu vor reuși să-și atingă scopul. Cu sprijinul prietenilor, Patria noastră va ieși din această confruntare și mai puternică și mai încrezătoare în sine” a notat diplomatul în fața celor prezenți.

Amintim că, ieri, mai mulți deputați, politicieni, activiști și preoți din cadrul Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Moscovei, au venit la Ambasada Rusiei la recepția cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, marcată pe 12 iunie. Printre cei observați se numără reprezentanții PSRM, PCRM, fostului Partid ”ȘOR”, formațiunilor afiliate fugarului penal Ilan Șor – Partidul ”Renaștere” și Partidul ”Viitorul Moldovei”, precum și conducerea Găgăuziei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.