VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderii G7 ar urma să-i ceară Chinei să nu mai sprijine indirect războiul Rusiei în Ucraina

Liderii G7 vor cere Chinei să nu mai faciliteze și să nu mai sprijine războiul Rusiei în Ucraina, în urma unui summit care va începe joi, 13 iunie curent, în Italia, raportează agenția Bloomberg, care a avut acces la proiectul declarației.

Țările occidentale acuză Beijingul că furnizează Moscovei tehnologie și piese folosite sau necesare pentru arme, ajutând Federația Rusă să eludeze sancțiunile G7.

„Sprijinul continuu al Chinei pentru industria de apărare a Rusiei are implicații de securitate semnificative și de mare anvergură”, se arată în proiectul de declarație, care ar putea suferi încă modificări înainte de a fi aprobat de liderii de la summitul G7.

De asemenea, țările G7 vor cere Beijingului să forțeze Moscova să își retragă trupele din Ucraina și să sprijine o „pace dreaptă”.

Între timp, oficialii americani se așteaptă ca Grupul celor Șapte (G7) să emită săptămâna aceasta un nou avertisment dur pentru micile bănci chinezești pentru a nu mai ajuta Rusia să se sustragă sancțiunilor occidentale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.