VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinău va organiza prima conferință internațională dedicată redresării Ucrainei

La Chişinău va avea loc prima Conferinţă internaţională economică cu tema „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”. În 21 iunie, la Chişinău va avea loc Conferinţa internaţională economică „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Moldova – China, Camera de Comerț Italo – Moldavă, Camera de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova și Asociația Investitorilor din România.

În cadrul conferinţei vor fi puse în discuţie: oportunităţile de investiţii în Moldova şi procesul de reconstrucţie a Ucrainei; rolul relaţiilor bilaterale între Moldova şi Ucraina; nişele de bază pentru investiţii în Ucraina şi situaţia economică din ţara vecină etc.

Pentru buna desfăşurare a Conferinţei au fost invitate structuri din Ucraina precum: Ambasada Ucrainei la Chişinău, Asociația Ucraineană a Surselor de Energie Regenerabilă, Confederația Constructorilor din Ucraina, UkraineInvest, Consiliul de Afaceri Ucraino-Chinez, Asociația pentru Dezvoltarea și Reconstrucția Regiunilor din Ucraina și Inițiativa celor Trei Mări (uniune a treisprezece state membre ale Uniunii Europene situate în Europa Centrală și de Est și a două țări partenere: Ucraina (din 2022) și Republica Moldova (din 2023).

De asemenea, au fost invitate pentru participare mai multe instituții din Republica Moldova, precum: Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Energiei, Agenţia de Investiţii, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, etc.

Prin organizarea acestei conferinţe, ar urma să fie demonstrat angajamentul comun faţă de responsabilitatea socială corporativă şi față de contribuirea la promovarea dezvoltării economice şi sociale durabile în regiune. Astfel de eveniment urmează să fie organizat ulterior și în România, Italia și Franța.

Organizatorii menţionează că, conferinţa internaţională economică „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova” va constitui un pas important în vederea atragerii investiţiilor în Republica Moldova și Ucraina, mai ales în contextul procesului de reconstrucţie a Ucrainei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.