VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O seară dedicată R. Moldova de Custodele Coroanei Române

Peste 1 000 de români din toată România și din stânga Prutului au participat miercuri, 12 iunie, la Seara dedicată Republicii Moldova, găzduită de Majestatea Sa Custodele Coroanei și Principele Consort Radu, la Palatul Elisabeta din București.

Familia Regală a României a invitat la eveniment reprezentanți din toate domeniile, de toate profesiile, de toate vârstele și din toate confesiunile care trăiesc în R. Moldova, pentru a afirma sprijinul Coroanei Române acordat aspirațiilor Republicii Moldova pentru integrarea în Uniunea Europeană și pentru construirea unui viitor stabil, prosper, liber și democratic pentru generațiile care vor urma.

La eveniment au mai participat Principesa Sofia, ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, demnitari reprezentând instituțiile statului de pe ambele maluri ale Prutului, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, înalți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ambasadori străini și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București, personalități din domeniile educației, economiei, științei, agriculturii, muzicii, sportului și artelor plastice, precum și organizații, fundații și asociații din cele două țări.

Oaspeții au admirat militarii din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale, Corul Tronos al Patriarhiei și Corul de tineret din orașul Bălți. De asemenea, la eveniment au participat furnizori regali și apreciați producători din Republica Moldova, care au tratat pe musafirii Familiei Regale cu produsele companiilor lor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.