VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Siguranța rutieră: Circa 7 km de parapete metalice vor fi instalate pe sectoarele de drumuri naționale

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a anunțat licitație privind achiziționarea și montarea a circa 7 km de parapetele metalice de protecție pe sectoarele de drumuri naționale, în scopul „creșterii siguranței rutiere și fluidizării traficului”.

Conform ASD, urmează a fi instalate parapete metalice de protecție în mai multe sectoare, precum: sec. Călărași, Ungheni, Criuleni, Dubăsari, Fălești, Orhei, Ștefan-Vodă, Căușeni, Șoldănești. Valoarea totală estimată a achiziției este de 8,5 milioane de lei (fără TVA).

„Parapetul metalic a sistemelor de siguranță rutieră este prin definiție un dispozitiv de protejare a vehiculelor, împotriva ieșirilor de pe platforma drumurilor, montat pe acostament sau mediana drumului, pentru separarea sensurilor de circulație și ghidarea optică a vehiculelor în trafic pe zonele periculoase de drum. Acestea și-au demonstrat eficacitatea, astfel vom crește utilizarea lor pe rețeaua de drumuri naționale” menționează ASD.

Termenul de garanție a lucrărilor și serviciilor de proiectare este de 1 an de la data recepției la terminarea lucrărilor. Data limită de depunere a ofertelor: 23.05.2023, 10:00.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.