VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un broker vamal, condamnat la închisoare pentru mită de 5.000 de dolari

Un broker vamal a fost condamnat la închisoare pentru mită de 5.000 de dolari.

Procuratura Anticorupție subliniază că cauza penală a fost pornită în noiembrie 2022 de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit materialelor, brokerul vamal, acționând în interesul unui agent economic care s-a prezentat la Biroul Vamal Centru cu surplus de marfă din Turcia, pentru urgentarea acordării liberului de vamă, a oferit șefului postului vamal intern ,,Industriala 1” suma de 5.000 dolari, ultima sesizând CNA. Banii fiind transmiși sub controlul ofițerilor CNA.

Urmărirea penală în prezenta cauză a durat 3 luni, inculpata și-a recunoscut vina, iar judecarea cauzei a durat 4 luni.

Prin sentință din 11 mai 2023, instanța a recunoscut vinovată inculpata de comiterea coruperii active, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de un an în penitenciar de tip semiînchis cu amendă în mărime de 75.000 lei. Executarea pedepsei fiind suspendată condiționat pentru o perioadă de probațiune de 1 an.

Totodată, s-a dispus ca mijloacele bănești în sumă de 5.000 de dolari, la intrarea sentinței în vigoare să fie transmise gratuit în beneficiul statului.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.