VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Siegfried Mureșan: Sunt convins că PAS va rămâne partidul politic numărul unu în Republica Moldova și după următoarele alegeri

„Sunt convins că PAS va rămâne partidul politic numărul unu în Republica Moldova și după următoarele alegeri”. O declarație în acest sens a fost făcută de europarlamentarul Siegfried Mureșan în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Sunt convins că PAS va rămâne partidul politic numărul unu în Republica Moldova și după următoarele alegeri și sunt convins că parteneriatul între Partidul Național Liberal și PAS anul următor se va vedea, inclusiv în context electoral, în contextul în care în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. În România vom avea toate cele patru rânduri de alegeri într-un an, începem cu alegerile europarlamentare. Sunt convins că, colegii mei din Partidul Național Liberal, alături de mine, vom spune foarte clar că dorim în continuare un parteneriat extrem de strâns între Partidul Național Liberal și PAS. Ne vom ajuta reciproc, inclusiv politic în anul electoral 2024. Vă spun că Partidul Național Liberal vom ajuta PAS-ul cu tot ce putem și cred că și PAS-ul va fi alături de noi în anul electoral și dacă în liga 2 socialiștii vor între ei, de asemenea să se ajute politic  pot să încerce să o facă, vor trebui să dea socoteală în fața oamenilor, dar sunt convins că nu vor avea câștig de cauză, cum n-au avut câștig de cauză nici la ultimele nici la ultimele alegeri”, a declarat Mureșan.

Cât despre rezultatul alegerilor locale în municipiul Chișinău, Siegfried Mureșan a subliniat că „este un rezultat bun pentru partidul de la guvernare”.

Rezultatul din Chișinău, cred că nu a fost unul rău, în primul rând că alegerile au fost alegeri locale, la aceste alegeri nu s-a decis dacă Republica Moldova merge spre est sau spre vest, ci oamenii au ales un primar care poate a pus o bordură în plus și așa mai departe. Deci, alegerile locale au un anumit specific și nu cred că a fost un vot de blam la adresa partidului de guvernământ. Dimpotrivă, cred că, candidatul partidul de guvernământ a obținut un rezultat bun, remarcabil pe care se poate construi. Sigur că ar fi fost mai interesant, dacă se mergea în turul 2, unde lucrurile ar fi fost mult mai strânse și poate rezultatul ar fi fost altul. E clar că oamenii nu au avut șansa, ca încă în 2 săptămâni de campanie, să cunoască cu adevărat candidații într-o confruntare directă, mai clară, mai concretă, cine știe cum ar fost rezultatul. Cred că rezultatul este unul bun pentru PAS, pe care se poate construi în Chișinău. E important să fie trase concluziile și nu cred că a fost un rezultat rău, că nu este un vot politic, e un vot de alegeri locale, nu trebuie să fim îngrijorați”, a mai menționat Mureșan.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.