VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi reguli pentru întreținerea sau construcția platformelor de gunoi

Autoritățile vin cu noi reguli care, potrivit Ministerului Mediului, va soluționa problema depozitării deșeurilor la sol, de cele mai multe ori în locuri neautorizate, platforme ce prezintă o sursă de poluare a solului, a apelor și a aerului.  

Astfel, Guvernul a aprobat Regulamentul privind depozitarea deșeurilor, care stabilește cerințe pentru desfășurarea activităților de depozitare a deșeurilor, proiectarea, construcția, exploatarea, monitorizarea și închiderea depozitelor. Prin aplicarea noilor prevederi, se urmărește reducerea semnificativă a poluanților emiși prin depozitarea necontrolată a deșeurilor, inclusiv a emisiilor de metan, bioxid de carbon şi alte gaze toxice.     

„Depozitele actuale de deșeuri nu sunt exploatate corespunzător, nu se compactează și nu se acoperă periodic cu materiale inerte în vederea prevenirii incendiilor, a răspândirii mirosurilor neplăcute; nu există un control strict al calităţii şi cantităţii deşeurilor care sunt evacuate la depozit. Nu există facilități pentru recuperarea biogazului produs sau pentru recuperarea/tratarea levigatului. Drumurile de acces spre depozite şi în interiorul acestora nu sunt întreținute corespunzător. Depozitele nu dispun de împrejmuire, cu intrare corespunzătoare şi panouri de avertizare. Regulamentul vine să contribuie la rezolvarea acestor probleme”, a declarat ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.