VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul își propune să crească salariile cadrelor didactice cu 15%, de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2024, Guvernul își propune să crească salariile cadrelor didactice cu 15%. Valoarea de referință pentru cadrele didactice urmează să se majoreze de la 2000 la 2300 de lei. Ministerul Educației și Cercetării precizează că majorările salariale pentru profesori sunt mai mari decât cele propuse pentru alte categorii de angajați, informează MEC în contextul unor acțiuni organizate de către sindicatele din educație.

Ministerul Educației și Cercetării precizează că această prioritizare denotă preocuparea majoră care există la nivel de Guvern față de profesori.

MEC afirmă că susține și apreciază efortul Sindicatelor de a mobiliza societatea în jurul problemelor cu care se confruntă cadrele didactice.

„Ministerul se preocupă în mod constant de stimularea și susținerea angajaților din sistemul educațional și întreprinde mai multe acțiuni concrete în acest sens. Astfel, în luna octombrie 2023 Guvernul a reușit să identifice resursele necesare pentru plata unică de 5 mii de lei pentru toate cadrele didactice și 3 mii de lei pentru personalul non-didactic, plăți care sunt în curs de achitare. Numărul total al beneficiarilor se ridică la 102 mii de persoane, în acest scop fiind alocate 450 milioane de lei”, precizează Ministerul Educației.

Totodată, MEC precizează că în ultimele luni, ministerul a alocat circa 10 milioane de lei pentru formarea și recalificarea cadrelor didactice.

Sindicaliștii din educație a organizat astăzi acțiuni de sensibilizare a autorităților, în cadrul căror au solicitat majorarea salariilor în domeniul educației, precum și condiții de muncă și de trai decente. De asemenea, pedagogii cer să fie adoptată cât mai urgent Legea antiviolență contra cadrelor didactice.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.