VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă la Chișinău cu sprijinul Patriarhiei Române

Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Chișinău în Sâmbăta Mare, pe 15 aprilie 2023, cu sprijinul Patriarhiei Române. Despre aceasta anunță Mitropolia Basarabiei.

Potrivit sursei citate, Sfânta Lumină, adusă de o delegație a Mitropoliei Basarabiei și a Patriarhiei Române, va ajunge la Aeroportul Internațional din Chișinău în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, unde va fi întâmpinată într-o procesiune solemnă de clerici ai Mitropoliei Basarabiei, sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, împreună cu cei doi ierarhi titulari ai Mitropoliei Basarabiei, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud.

Lumina Sfântă va fi oferită Centrelor eparhiale, care, prin protopopiate, va fi distribuită fiecărei parohii, astfel încât toți credincioșii să se împărtășească de bucuria Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În Arhiepiscopia Chișinăului, Sfânta Lumină va fi adusă la sediul Mitropoliei Basarabiei, în Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău. Aici, va fi întâmpinată cu emoție și înălțare duhovnicească de către clericii și credincioșii Arhiepiscopiei.

Menționăm faptul că Mitropolia Basarabiei va aduce Sfânta Lumină în Republica Moldova pentru al doilea an consecutiv.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.