VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Anatolie Nosatîi la București: Doar integritatea europeană și cooperarea cu NATO va face regiunea noastră mai sigură

„Pentru noi este evident că integritatea europeană și cooperarea consolidată cu NATO va face regiunea noastră mult mai sigură și va contribui ca R. Moldova să fie mult mai pregătită pentru a face față provocărilor”. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, după reuniunea trilaterală România – Ucraina – Moldova.

Totodată, ministrul a subliniat că monitorizează situația din Transnistria, unde la moment situația e calmă, dar imprevizibilă.

„Noi monitorizăm îndeaproape situația de securitate în regiunea transnistreană, în zona de securitate, precum și în proximitatea geografică a R. Moldova. Putem afirma că astăzi, situația rămâne calmă, dar cu unele elemente de imprevizibilitate”, a declarat Nosatîi.

De asemenea, ministrul a declarat că invazia rusă în Ucraina pune o presiune enormă asupra sectorului securităţii de apărare naţională.

Între timp, dorim să semnalăm că în R. Moldova se desfășoară activități subversive din arsenalul unui război hibrid. Această situație ambigue pune o presiune enormă asupra sectorului securității de apărare națională, cu toate acestea, Guvernul R. Moldova rămâne dedicat în vederea asigurării siguranței și securității populației, precum și consolidării rezilienței naționale. Exprimăm recunoștință României pentru sprijinul pe care l-am primit bilateral și multilateral”, a mai declarat Nosatîi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.