VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serviciul Vamal susține că a încasat peste 627 milioane de lei în bugetul de stat, în ultimele șase zile

Serviciul Vamal de Stat (SV) a emis un comunicat prin care anunță că în perioada în perioada 3 – 9 aprilie, încasările SV la bugetul de stat se ridică la peste 627,9 milioane de lei. SV susține că de la începutul anului curent a colectat la bugetul de stat circa 9,2 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 16,4 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

În perioada 3 – 9 aprilie 2023, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 22,5 milioane lei, ceea ce reprezintă 3,6 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11 994 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 67 239 de traversări.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 42 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 216 mii de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.