VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE va anunța noile tarife pentru energia electrică peste două zile

Noile tarife pentru energia electrică vor fi anunțate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică miercuri, 12 aprilie. Regulatorul a recepționat solicitările și noile calcule prezentate de  furnizori, care cer un preț cu 30 de bani mai mic.  

”Operatorii sistemelor de distribuție și furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune de energie electrică au depus solicitările de ajustare a tarifelor și prețurilor reglementate pentru energia electrică livrată consumatorilor finali. Specialiștii din cadrul Agenției examinează cererile depuse și verifică corectitudinea calculelor prezentate pentru a elabora și înainta Consiliului de Administrație al ANRE proiectele de hotărâri”, se arată într-un comunicat al ANRE.

Amintim că, săptămâna trecută, ANRE a constatat că există premise pentru reducerea tarifelor pentru energia electrică livrată consumatorilor, după ce la sfârșitul lunii martie, SA Energocom” a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan. Noul preț este de 66 de dolari/MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni.

Tot săptămâna trecut, și șeful de la Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat că există motive justificate pentru a reduce și tariful pentru gaz, lăsând de înțeles că prețul ar putea scădea și până la 25 de lei pentru un metru cub.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.