VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Serviciile secrete britanice: Exercițiile ruso-belaruse nu sunt pregătiri pentru o ofensivă în Ucraina

Ministerul britanic al Apărării, în raportul zilnic al serviciilor de informații militare, atrage atenția asupra faptului că, săptămâna trecută, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat exerciții de zbor tactice comune ruso-belaruse, care vor avea loc în această țară în perioada 16 ianuarie – 1 februarie, relatează BBC.

Analiștii occidentali au remarcat sosirea în Belarus din Rusia a 12 elicoptere Mi-8, precum și a elicopterelor de atac Mi-24 și Ka-52. Unele dintre ele erau marcate „Z”, au aterizat la baza aeriană de lângă Minsk.

Desfășurarea acestor avioane de luptă este cel mai probabil un adevărat exercițiu militar, potrivit serviciilor secrete britanice. Aceștia nu consideră că ceea ce se întâmplă reprezintă pregătiri pentru operațiuni ofensive suplimentare împotriva Ucrainei.

Deși Rusia menține un număr mare de forțe în Belarus, acestea sunt implicate în principal în antrenamente și este puțin probabil ca aceste trupe să poată fi folosite pentru o ofensivă în Ucraina, se arată în raport.

La 8 ianuarie, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că unitățile aeriene ale forțelor armate ale celor două țări vor organiza exerciții de zbor tactice comune în perioada 16 ianuarie – 1 februarie, în care vor fi implicate toate aerodromurile și terenurile de antrenament ale Forțelor Aeriene și ale Forțelor de Apărare Aeriană ale forțelor armate ale Belarusului.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.