VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Agenții economici ar putea primi compensații la factura de gaze naturale

Agenții economici ar putea primi compensații la factura de gaze naturale. Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

”Am primit mai multe solicitări de la agenți economici despre costurile în creștere pentru tarifele la gazele naturale. Unii antreprenori pur și simplu nu fac față. Lucrăm asupra unei scheme de compensare parțială a acestor costuri. Detalii vor urma mai târziu”, a scris ministrul.

Amintim că volumul consumului de gaze naturale în luna decembrie 2022 a constituit 101,8 milioane de metri cubi, ceea ce este cu circa 42,2 % mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021.

Totodată, potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fața de luna noiembrie 2022 acest indicator a crescut cu 38,7 milioane de metri cubi sau cu circa 61,3%.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.