VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Serghei Lavrov merge în China pentru două zile pentru a aborda „teme fierbinți”

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, va efectua luni şi marţi o vizită oficială în China, principalul partener diplomatic şi economic al Moscovei, au anunţat serviciile sale într-un comunicat de presă, preluat de Agerpres.

”În 8 şi 9 aprilie, ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză, în cadrul căreia sunt planificate discuţii cu (omologul său chinez) Wang Yi”, a indicat ministerul rus. Potrivit comunicatului, cei doi lideri „vor discuta o gamă largă de probleme legate de cooperarea bilaterală, precum şi de cooperarea pe scena internaţională”. ”Este planificat un schimb aprofundat de puncte de vedere pe un anumit număr de „teme fierbinţi””, mai precizează comunicatul, ministerul rus menţionând ”criza ucraineană şi situaţia din regiunea Asia-Pacific”. Într-un comunicat separat, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Mao Ning, a confirmat sosirea lui Lavrov ca parte a unei „vizite oficiale” pe teritoriul chinez ”la invitaţia lui Wang Yi”. De la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în februarie 2022, relaţiile dintre Moscova şi Beijing s-au întărit foarte mult. Deplasarea lui Lavrov se înscrie în logica acestei apropieri.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.