VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Halterofilul Marin Robu, cel de-al 10-lea sportiv moldovean calificat la JO de la Paris

Republica Moldova a mai obținut o cotă de participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Halterofilul Marin Robu a devenit al 10-lea sportiv din țara noastră calificat la competiția internațională, grație evoluției la Cupa Mondială, ultimul turneu preolimpic.

La competiția care se desfășoară în orașul Phuket, Thailanda, Marin Robu a evoluat în categoria de greutate de până la 89 kg, doar la proba smuls, unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul de 165 kg.

După ce și-a asigurat cota de participare la JO Paris 2024, încă după prima probă, staff-ul tehnic al lotului național de haltere a decis să-l retragă din concursul probei aruncat, pentru a evita orice risc de accidentare.

Marin Robu, în vârstă de 24 de ani, va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. Sportivul originar din Nisporeni a mai concurat la Olimpiada de la Tokyo, desfășurată în 2021, unde s-a clasat pe locul 8 în concursul categoriei de greutate de până la 73 de kilograme.

La turneul de calificare din Thailanda, Republica Moldova mai este reprezentată de încă doi halterofili. Elena Erighin și Tudor Bratu, vor intra în concurs la începutul săptămânii viitoare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.