VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful militar al NATO, de Ziua Independenței Ucrainei: „Armata ucraineană a schimbat războiul modern și poate câștiga războiul cu Rusia”

Președintele Comitetului Militar NATO, amiralul Rob Bauer, a ținut să felicite forțele armate ucrainene pentru curajul și sacrificiul lor într-un mesaj video pentru a marca Ziua Independenței Ucrainei.

„Au schimbat fundamental războiul modern și și-au depășit adversarul în repetate rânduri. Ucraina poate câștiga acest război și poate ieși învingătoare din această catastrofă. Slava Ucraina!”, a declarat președintele Comitetului Militar NATO.

Tot astăzi, potrivit Reuters, președintele american Joe Biden a prezentat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de aproape trei miliarde de dolari: „Sunt mândru să anunț cea mai mare tranșă de asistență de securitate până în prezent: aproximativ 2,98 miliarde de dolari care vor permite Ucrainei să achiziționeze sisteme de apărare aeriană, sisteme și muniții de artilerie, sisteme aeriene fără pilot și radare pentru a se asigura că poate continua să se apere pe termen lung”.

Deoarece acest pachet se încadrează în Inițiativa Ucrainei de Asistență în Securitate (USAI), nu va fi extras din inventarele americane existente. În schimb, va veni din contracte cu producătorii de arme, potrivit unui oficial american. De asemenea, Biden a felicitat poporul Ucrainei pentru cei 31 de ani de independență, menționând că țara a „inspirat lumea” și a adăugat că SUA „așteaptă cu nerăbdare să continue să sărbătorească Ucraina ca stat democratic, independent, suveran și prosper în următoarele decenii.

Săptămâna trecută, SUA a anunțat un alt pachet de 775 de milioane de dolari care includea, printre altele, sisteme de rachete HIMARS și muniție de obuzier de 105 mm, rachete antiblindate și capabilități de deminare. În total, Statele Unite au oferit aproximativ 10,6 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina de la începutul administrației Biden.

VIDEO/ După exact șase luni de la începutul războiului, Ucraina își sărbătorește Ziua Independenței în tranșee

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.