VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expoziție de desene ale copiilor refugiați, vernisată la Ambasada Ucrainei

O expoziție de desene ale copiilor refugiați din țara vecină a fost vernisată la Ambasada Ucrainei în Moldova. Vernisajul „Ми хочемо миру”/ „Noi vrem pace” este organizat de către Centrul Național de Prevenirii a Abuzului față de Copii cu prilejul Zilei Independenței a Ucrainei, care este marcată pe 24 august, transmite IPN.

„Vreau ca în Ucraina mea să fie pace, să fie liniște și să se vadă cerul albastru, fără sunet de bombardamente și sirene”. Așa a descris Natalia, în vârstă de 11 ani, din Odesa, desenul pe care l-a creat în cadrul activităților de suport psiho-social organizate în centrul de plasament care i-a devenit temporar casă și unde săptămânal ea se întâlnește cu psihologii și pedagogii Echipei mobile PIDTRIMKA.

Sonia are 10 ani și la fel este venită din Odessa. Fata a desenat un înger al păcii, care are grijă de casa lor și casa bunicilor și a rudelor, un înger care oferă dragoste pentru toți cei care o așteaptă acasă.

Alexei de 9 ani este venit în Republica Moldova împreună cu mama și sora lui mai mică Sofia, din Herson. Prin desen băiatul a prezentat distanța care îl desparte de tatăl său. „Dacă aș putea, aș spune tuturor celor din Rusia că noi vrem pace”, spune Alexei.

Odată cu declanșarea războiului în țara vecină, CNPAC, cu suportul financiar al partenerilor „Plan International”, „War Child Holland”, Fundația Kyeema a creat Serviciul Mobil de asistență psiho-socială în situații de criză umanitară PIDTRIMKA. În tot acest timp, circa 18 mii de refugiați, dintre care în jur de 10 200 de copii, cazați în centrele de plasament din țară au avut parte de suport din partea specialiștilor. Este vorba despre activități prin joc, artă și comunicare; consiliere psihologică; informare privind riscurile asociate cu siguranța copiilor; informare și referire la serviciile sociale și educaționale; educație parentală; suport psiho-emoțional.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.