VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

S-a dat drept proprietarul unei fabrici de vin și a vândut-o: Un escroc, condamnat la 9 ani de pușcărie

Un bărbat în vârsta de 35 ani a fost condamnat la 9 ani închisoare pe două episoade de escrocherie săvârșite în proporții deosebit de mari.

O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Hâncești.

Potrivit procurorilor, bărbatul în perioada anului 2015, în timp ce se afla în raionul Hâncești, a dus în eroare două persoane, precum că ar fi proprietarul unei fabrici de vin și că comercializează bunurile fabricii, aflată în proces de lichidare.

Astfel, acesta prin înșelăciune și abuz de încredere a primit de la una dintre părțile vătămate bani în sumă de 231.500 de lei, iar de la cea de-a doua, 400.000 de lei, bani pe care i-a însușit în scopuri personale.

La fel, inculpatului i s-a incriminat și faptul sustragerii pe ascuns de pe teritoriul fabricii de vinuri din raionul Hânceşti, a unui tractor, în sumă de 108.000 lei, care aparținea unui agent economic.

Astfel, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus admiterea integrală a acțiunii civile înaintate pe unul dintre episoadele de escrocherie, încasând în folosul părții vătămate prejudiciile materiale cauzate în mărime de 400.000 de lei, pe când pe alt caz de escrocherie a respins acțiunea civilă înaintată de către partea vătămată.

Subsecvent, în vederea asigurării executării pedepsei aplicate sub formă de închisoare, instanța de judecată a dispus aplicarea arestului preventiv în privința persoanei condamnate până la definitivarea sentinței.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în ordine de apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.