VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Amendă de 10.000 de lei pentru un gospodar din Călărași care a dat foc la gunoi

Un bărbat din satul Sipoteni, orașul Călărași s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei după ce a dat foc la gunoi.

Potrivit inspectorului de mediu, prin acțiunile sale au fost încălcate prevederile art.17 a Legii privind deșeurile. Astfel, cetățeanului i-a fost aplicată o amendă de 200 u.c.

De asemenea, inspectorii de mediu au discutat cu cetățenii, informându-i despre impactul negativ asupra mediului în rezultatul gestionării incorecte a deșeurilor, despre efectele nocive ale arderii resturilor vegetale asupra aerului atmosferic, solului și sănătății oamenilor.

Reprezentanții administrațiilor publice locale au fost informați despre necesitatea afișării în locuri publice a avizelor cu privire la neadmiterea arderii vegetației uscate.

Menționăm că substanțele nocive ce se elimină de la arderea deșeurilor, resturilor vegetale și a frunzelor se acumulează în stratul inferior al atmosferei – zona de activitate umană intensă și au un impact negativ asupra biodiversității dar și a sănătății oamenilor, cei mai afectați fiind copiii, bătrânii, bolnavii de boli respiratorii.

Conform legislației în vigoare, arderea frunzelor și a deșeurilor se sancționează cu amendă de până la 4500 lei pentru persoanele fizice și amendă de până la 15000 lei pentru persoane juridice.

În același context, reprezentanții IPM, îndeamnă cetățenii ca în cazul când observă asemenea contravenții de mediu, să apeleze la serviciul 112, pentru documentarea cazurilor și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate, în conformitate cu legislația în vigoare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.