VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful legislativului, Igor Grosu, în vizită la Hâncești. Demnitarul a inspectat proiectele locale și s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din sate

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a întreprins o vizită în raionul Hâncești. În cadrul vizitei de lucru, șeful legislativului a vizitat mai multe proiecte implementate cu suportul financiar al  statului, precum și o afacere care a beneficiat de granturi.

Șeful legislativului a mers la tronsonul de drum recent renovat, care face legătura dintre 11 sate din raionul Hâncești. Lucrările de renovare au costat 50 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat. Astfel, peste 20 de mii de locuitori din regiune au acces la un drum de calitate și sigur. Mai mult decât atât, în perioada următoare este planificată și renovarea unui tronson de drum de 20 de kilometri, care face legătura dintre satele Sofia și Voinescu.

„Doar în ultimii 2 ani am reușit să construim și să reabilităm peste 530 de km de drumuri naționale, regionale și locale. Pas cu pas construim drumuri europene, construim o Moldovă europeană”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

De asemenea, șeful legislativului a mers la Cărpineni. Acolo, Igor Grosu a vizitat o familie care, după 16 ani de muncă peste hotare, a revenit în țară și a construit o afacere de succes. De aproape opt ani, aceștia produc paste făinoase din ingrediente bio, după o reţetă italiană. La fel, la Cărpineni, Președintele Parlamentului a mers la Casa de Cultură, renovată prin intermediul Programului „Satul European”.

„Ultima dată când am fost, erau  lucrări de reparație. Acum, peste 20 mii de locuitori din patru localități din apropiere se pot bucura de o casă de cultură frumoasă și modernă, cu multe evenimente culturale. Vom construi o Moldovă Europeană atunci când vom avea sate și orașe dezvoltate, ceea ce ne propunem să facem”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Tot la Hâncești, președintele Parlamentului a discutat cu primarii și reprezentanții autorităților publice locale din raion despre proiectele de dezvoltare și modernizare a localităților. Șeful legislativului le-a comunicat că vor fi continuate proiectele care aduc beneficii directe cetățenilor și care schimbă la față satele și orașele.

„Trebuie să muncim cu toții pentru a construi o Moldovă europeană, iar un prim exercițiu îl avem în această toamnă, când urmează să luăm o decizie importantă pentru prezentul și viitorul țării, în cadrul referendumului”, a spus Igor Grosu.

În localitățile din raionul Hâncești, prin proiectul „Satul european” au fost realizate 15 proiecte în valoare totală de peste 104 milioane și altele 15 prin intermediul „Satul european expres”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.