VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Inspectoratului pentru Migrație, șeful Biroului Interpol de la Chișinău și un fost ministru al Justiției, vizați în dosarul Procuraturii Anticorupție

Cel puţin 20 de criminali notorii din întreaga lume, dați în urmărire generală internațională, au reuşit să-şi şteargă numele din lista Interpolului datorită unei scheme implementată cu ajutorul unor funcționari de rang înalt de la Chişinău.

Persoanele date în urmărire generală au primit azil politic în Republica Moldova, motiv pentru care le-u fost şterse notificările roşii ale INTERPOL-unui.

După ce au scăpat de pericolul de a fi extrădați, unii din ei au părăsit Republica Moldova şi au ajuns în țări europene, precum Franţa şi Marea Britanie, unde au comis noi crime şi infracțiuni, scrie evz.ro, citat de Ziarul Național.  

Printre funcționarii moldoveni reţinuţi se regăsesc ofițeri de rang înalt de la Ministerul de Interne, precum şi un fost ministru al Justiției.

Sursele evz.ro de la Chişinău au comunicat că în lista celor bănuiți se regăsesc şeful Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului de Interne, Mihail Vodă, precum şi şeful Biroului Interpol de la Chişinău, Viorel Țentiu.

Un rol-cheie, de intermediar pentru transmiterea mitei, l-ar fi avut fostul ministru al Justiţiei, Vitalie Pîrlog. Acesta a fost ulterior reprezentantul Republicii Moldova la Interpol.

Un alt bănuit este avocatul Oleg Mîță. Acesta a ajuns în atenţia opiniei publice, apărându-i pe liderul interlop Vladimir Mosclciuc, alias Makena, şi pe fostul deputat democrat, Vladimir Andronache.

Printre infractorii ajutaţi de Chişinău să scape de urmărire penală se regăsesc mai mulţi cetățeni chinezi şi din statele asiatice, care se mai regăsesc în componența CSI. La fel, se regăsesc şi cetățeni ruşi, mai scrie EVZ.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.