VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful Direcției investigații „Sud” a INI, Sergiu Solovei, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită, reținut pentru 72 de ore

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații (INI), Sergiu Solovei, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită, a fost reținut vineri, 12 augsut, pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de procurori la domiciliul și biroul acestuia.

Urmare a investigațiilor efectuate s-a constatat, că funcționarul, exercitând funcții de conducere în cadrul INI al IGP al MAI, a deținut și continuă să dețină personal, inclusiv prin intermediul unor terți, bunuri a căror valoare depășește cu peste 780 000 lei, mijloacele dobândite și declarate legal.

Bunurile care constituie obiect al investigațiilor sunt:

  • o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a  mun. Chișinău;
  • 2 apartamente și 2 parcări subterane situate în mun. Chișinău;
  • peste 50 de loturi agricole;
  • 2 mijloace de transport.

Potrivit PA, în procesul urmăririi penale sunt investigate o serie de persoane juridice rezidente care ar fi afiliate și/sau deținute prin intermediul unor terți de către funcționarul public cu statut special.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate  contracte de vânzare cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile imobile și mobile deținute și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală. 

În rezultatul  acțiunilor de percheziție efectuate, funcționarul a fost reținut pe un termen de 72 ore. În continuare, procurorii anticorupție urmează să-l pună sub învinuire, după care vor înainta judecătorului de instrucție, demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile”, menționează reprezentanții PA.

Investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanei vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.