VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Noi măsuri de protecție în Aeroportul Internațional Chișinău: Activitatea sălii VIP, sistată

Conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), în Aeroportul Internațional Chișinău au fost instituite noi măsuri pe linia de securitate.

Astfel, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la obiectivele infrastructurii critice:

  • Se sistează activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului;
  • Se interzice accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău persoanelor, cu excepția pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și membrilor a echipajelor.
  • Prin derogare de la prevederile art.6 din Legea nr.283/2011 cu privire la Poliţia de Frontieră, se investește Poliția de Frontieră cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.
  • Pentru asigurarea implementării pct.3.3. polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.

 

De la 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău este strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier. În acest sens au fost stabilite coridoare separate pentru intrarea și ieșirea din Aeroport.

Intrarea în Aeroport se permite în baza prezentării tiketului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă. Potrivit autorităților, primul filtru de control de securitate este la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră asigură controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.