VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șeful diplomației UE: Putin îl așteaptă pe „generalul iarnă” să ajute armata rusă în războiul din Ucraina

Președintele Vladimir Putin așteaptă ca „generalul iarnă” să vină în sprijinul invaziei declanșate de armata rusă în Ucraina, a declarat înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell.

Josep Borrell a făcut acest declarații în momentul în care s-a adresat miniștrilor de Externe ai statelor membre G7 care s-au reunit în Germania pentru a identifica soluții de a sprijini Ucraina în lunile de iarnă.

„(Rusia) distruge țara în mod sistematic. Milioane de ucraineni nu mai au acces la electricitate. Și ceea ce Putin are de gând să facă este să lase țara în beznă pe timp de iarnă, ceea ce este o crimă de război”, a declarat înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, conform Euronews.

Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe

Putin „așteaptă venirea «generalului iarnă» pentru a veni în sprijinul armatei ruse”, a adăugat el.

Miniștrii de Externe ai statelor G7 și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa alimentelor și a crizei energetice, pe măsură ce Rusia continuă atacurile asupra infrastructurii civile.

„Nu vom permite ca acest război, prin brutalitatea sa, să ducă la uciderea în masă a bătrânilor și copiilor, a tinerilor sau a familiilor în următoarele luni de iarnă”, a declarat ministrul german de Extenre, Annalena Baerbock.

În condițiile militarii ucraineni avansează pe fronturile din nord-estul și sud-estul țării, este așteptată o iarnă dură, în următoarea perioadă, pentru soldați și civili.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că peste 4,5 milioane de persoane au rămas fără electricitate din cauza atacurilor armatei ruse.

Aliații au promit că vor oferi generatoare, reșouri, case de tip container, corturi, paturi și pături pentru a-i ajuta pe ucraineni să depășească lunile de iarnă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.