VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Olaf Scholz face apel la China să-și folosească „influența” asupra lui Putin pentru a opri războiul

Cancelarul german, Olaf Scholz, aflat într-o vizită „controversată” la Beijing, susține că i-a solicitat președintelui chinez, Xi Jinping, să își folosească „influența” asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

„Războiul lui Putin perturbă ordinea pașnică mondială. La Beijing, am solicitat președintelui chinez să-și exercite influența asupra Rusiei. Considerăm că amenințările nucleare sunt extrem de periculoase. Folosirea unor astfel de arme ar depăși orice linie roșie”, a scris cancelarul german vineri pe Twitter.

Cancelarul german a efectuat vineri o vizită de o zi la Beijing, unde s-a întâlnit în special cu preşedintele Xi şi cu şeful guvernului chinez.

China, oficial neutră în conflictul ucrainean, este considerată adesea de către occidentali prea conciliantă față de Moscova.

SUA s-au declarat în această săptămână „din ce în ce mai preocupate” de eventualitatea unei potențiale lovituri nucleare a Rusiei în cadrul războiului în Ucraina.

Vizita de o zi a cancelarului german, la scurt timp după realegerea lui Xi Jinping în funcția de lider al Partidului Comunist Chinez şi al țării, este privită critic în Germania, la Paris, Bruxelles şi Washington.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.