VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procurorul general interimar: Nu este posibil să gestionezi o instituție precum este Procuratura cu 95% de conducători pe funcții de interimat

”Nu este posibil să gestionezi o instituție precum este Procuratura cu 95% de conducători pe funcții de interimat”. O declarație în acest sens a fost făcută de Ion Munteanu, procuror general interimar în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

“Să luăm situația actuală din domeniul procuraturii unde, exercitând această funcție de interimat, am constatat că mai mult de 95%, dacă nu greșesc, din procurorii conducători sunt pe funcții de interimat. Deci, eu îmi permit azi să afirm cu certitudine că o situație care ar trebui să fie o excepție, de fapt, astăzi este o regulă. Nu este posibil, în genere, să gestionezi o instituție precum este procuratura cu 95% de conducători pe funcții de interimat”, a declarat Ion Munteanu.

Potrivit lui Munteanu această situație s-a creat în sistemul procuraturii din diferite cauze.

Cauzele sunt diverse anumite întârzieri pe anunțarea de concursuri, anumite întârzieri în colegiile de evaluare și de promovare a procurorilor. Nu este de neglijat nici reținerea procurorilor de a dori să acceadă în funcții de conducere, cerințele azi sunt destul de drastice”, a explicat Munteanu.

Totodată, procurorului general interimar a subliniat că unor persoane le este frică să acceadă în funcții.

Pe alocuri deranjează anumite întrebări privind averea, pe alocuri deranjează anumite situații, pe alocuri sunt anumite situații care, din punctul meu de vedere, nu prezintă niciun fel de interes, nici social, nici de altă natură, însă sunt prezentate într-o așa manieră încât dintr-un om corect pot face un dușman al poporului. Și atunci, procurorii stau bine mersi în funcțiile pe care le au și nu-și prea doresc să acceadă în funcțiile de conducere”, a mai declarat Ion Munteanu.

Citește și: VIDEO / Ion Munteanu: procuror general interimar: „Eu vă asigur că toate dosarele de rezonanță, unde există probe și unde-i stabilită vinovăția incontestabilă, vor merge în judecată, altă soluție este exclusă

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.