VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa statului a înmânat Diplome de Onoare mai multor elevi pentru rezultate remarcabile la concursurile internaționale

Șefa statului, Maia Sandu, a înmânat Diplome de Onoare mai multor elevi care au reușit să obțină rezultate remarcabile la concursuri internaționale.

”Am fost mândră să-i salut astăzi pe mai mulți elevi olimpici care, datorită efortului lor, au reușit să obțină rezultate remarcabile la concursuri internaționale. Știu că, în spatele fiecărui rezultat, se află sute de ore de muncă – și ele trebuie răsplătite”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Potrivit Maiei Sandu, Diplome de Onoare au fost conferite la cinci elevi care au cucerit aurul la categoria „Inovație în inginerie” la Olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge – Cristian Bragarenco, Sanda Bostan, Nicolae Țurcanu, Vladimir Corduneanu și Mihai Eșanu.

”Datorită cursului de Robotică, introdus în peste 200 de școli din Moldova din 2014, tot mai mulți tineri de la noi vor îmbrățișa științele viitorului și vor face țara noastră mai performantă. Câte o Diplomă de Onoare au primit și reprezentantul nostru la Olimpiada Internațională de Informatică, apreciat cu Mențiunea de Onoare – Victor Vorona; Ștefan Nicov, care a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică; și Iulia Teleucă, răsplătită cu medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie.

Fentorilor și profesorilor care au știut să descopere și să cultive în elevii olimpici curiozitatea pentru cunoaștere și inovație, dar și familiilor acestor tineri, care îi sprijină necondiționat. Pasiunea acestor copii pentru tehnologii și științe va contribui la crearea unei noi generații de cercetători care, alături de colegii din alte țări, vor lucra pentru a rezolva cele mai presante probleme globale”, a mai scris președinta.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.