VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Igor Grosu, întrevedere cu președintele Bulgariei: Relațiile de prietenie dintre țările noastre trebuie păstrate și valorificate

”Relațiile de prietenie dintre Republica Moldova și Bulgaria durează de secole și ele trebuie păstrate și valorificate”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev.

Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au discutat pe diverse teme de actualitate, printre care figurează criza energetică, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și oportunitățile de intensificare a colaborării moldo-bulgare.

Șeful legislativului i-a mulțumit lui Rumen Radev pentru contractul semnat între Republica Moldova și Bulgaria care va permite accesul și transportarea gazelor naturale către țara noastră.

”Acest contract deschide noi oportunități de a accesa surse alternative de energie și de a ne consolida independența energetică. Crizele din ultimul an ne-au demonstrat cât de vulnerabili suntem ca stat, dar noi, ajutați de prieteni, vom depăși această iarnă complicată”, a afirmat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Speakerul s-a mai referit la procesul de integrare europeană. ”Suntem la etapa de a îndeplini cele nouă recomandări propuse de Comisia Europeană, însă nu este nimic nou pentru noi – se pliază perfect cu agenda noastră internă de reforme”, a menționat șeful legislativului.

De asemenea, oficialii au mai discutat despre posibilitățile de extindere a cooperării bilaterale în domenii precum educația, cultura, să consolidăm relațiile comerciale și economice, și să aducem mai multe investiții, precum și a intensificării colaborării interparlamentare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.