VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șefa FMI: Întâlnirea dintre Biden și Xi Jinping este un semnal că lumea poate reuși doar prin cooperare

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, susține că întâlnirea de săptămâna aceasta dintre preşedintele american Joe Biden şi liderul chinez Xi Jinping este un semnal extrem de necesar că lumea trebuie să coopereze mai mult, transmite Reuters, preluat de news.ro.

„Trimite un semnal către restul lumii că trebuie să găsim modalităţi de a coopera în acele provocări în care nicio ţară nu poate reuşi singură”, a declarat Georgieva.

Întâlnirea Biden-Xi „este importantă într-un moment în care fragmentarea geoeconomică s-a adâncit într-adevăr, cu consecinţe negative asupra perspectivelor de accelerare a creşterii”, a mai precizat Georgieva.

Biden şi Xi au convenit miercuri să deschidă o linie telefonică prezidenţială, să reia comunicările dintre militari şi să lucreze pentru a reduce producţia de fentanil, arătând un progres tangibil în primele discuţii faţă în faţă dintr-un an.

Întâlnirea nu a modificat o gamă tot mai mare de restricţii comerciale şi de investiţii determinate de securitatea naţională între cele două mari economii ale lumii, dar Georgieva a spus că reluarea comunicării este importantă într-un moment foarte incert pentru economia globală.

Georgieva a spus că dezgheţul dintre SUA şi China a avut un efect pozitiv asupra liderilor la summitul APEC, unde concluzia ei cheie a fost că „spiritul de cooperare este evident mai puternic. Şi lumea are nevoie de el”.

Georgieva a spus că relansarea relaţiilor de comunicare dintre SUA şi China va contribui, de asemenea, la stimularea cooperării cu privire la provocările globale, în special la schimbările climatice, conferinţa COP28 privind schimbările climatice urmând să înceapă la sfârşitul lunii noiembrie.

Angajamentul dintre SUA şi China va fi, de asemenea, un factor important în negocierile privind reforma Organizaţiei Mondiale a Comerţului, inclusiv restabilirea sistemului său de soluţionare a diferendelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.