VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ședința Guvernului, în întuneric. Gavrilița: Nu știm dacă ne vom putea permite prețurile de piață la energia electrică. Economisiți!

Guvernul R. Moldova s-a întrunit în ședință. În semn de solidaritate față cei cei care limitează consumul de energie electrică, ședința se desfășoară fără aprinderea luminii.

În debutul ședinței, premierul Natalia Gavrilița a explicat de ce R. Moldova se află într-o situație dificilă în domeniul energetic.

Vreau ca toată lumea să cunoască de ce ne aflăm într-o situație atât de dificilă în domeniul energetic. În acest weekend aproximativ 1,5 milioane de ucraineni au rămas fără curent electric. Au fost afectate de bombardamente între 30% și 40% din capacitățile Ucrainei de producere a resurselor energetice și aceasta vine adițional la faptul că de la 1 octombrie noi primim cu 30% mai puțină electricitate. Noi, Guvernul facem tot posibilul ca să rezolvăm această situație. Avem elaborate mai multe scenarii, am aprobat și o hotărâre de Guvern în acest sens, ieșim la resurse alternative, procurăm electricitate din România, însă avem nevoie de cantități adiționale de energie electrică”, a declarat premierul.

Totodată, prim-ministra a îndemnat populația să economisească și să limiteze consumul de electricitate.

Din păcate, aceste cantități pe piață sunt mult mai scumpe decât ceea ce am avut până acum. De aceea și facem apelul să economisim și să reducem consumul de electricitate pentru că avem anumite cantități la prețuri mai mici, dacă depășim cantitățile suntem puși în situația să vedem dacă ne putem permite prețurile de pe piață”, a conchis premierul.

Citește și: Natalia Gavrilița, mesaj către cetățeni în contextul crizei energetice: Avem nevoie de implicarea fiecăruia

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.