VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Conferința de presă susținută de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și șefa statului, Maia Sandu

Update: Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns la Președinție, acolo unde deja are loc întrevederea cu șefa statului, Maia Sandu. La ora 17.30, cei doi oficiali vor susține o conferință de presă comună. La aeroport, oficialul american a fost întâmpinat de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, și ambasadorul SUA la Chișinău.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns la Chișinău. Avionul oficialului a aterizat mai aproape de ora 14.00. În mai puțin de o oră, urmează deja să aibă loc întrevederea lui Blinken cu Maia Sandu. Oficialul american se va afla până seara în R. Moldova și va anunța un nou pachet de sprijin pentru R. Moldova.

Între timp, mai mulți simpatizanți ai fugarului Ilan Șor îl așteptau pe Blinken pe marginea traseului, la intrarea în Chișinău. Pentru a împiedica o eventuală blocare a drumului, polițiștii au încercat să restabilească ordinea, transmite Ziarul Național.

Unii dintre cei prezenți au devenit foarte agitați. Astfel, organizatorii au fost reținuți și duși la Inspectoratul de poliție pentru documentare.

„În contextul acțiunilor desfășurate la periferia capitalei (Porțile Orașului) în mod intenționat fiind blocat bd. Dacia de către un grup de persoane care aparțin organizației „Șor” și care au venit preponderent din UTA Găgăuzia, Inspectoratul General al Poliției precizează că aceștia au ignorat în mod abuziv decizia Primăriei Chișinău și cerințele Poliției de a nu bloca partea carosabilă, motiv pentru care organizatorii au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliție.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.