VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Scholz răspunde amenințărilor lui Putin: Vom apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul NATO

Decizia recentă a NATO de a-şi consolida granița de est este menită să descurajeze Rusia, iar Moscovei ar trebui să-i fie clar că Alianţa va fi gata să se apere dacă va fi necesar, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Vorbind la Forumul economic est-german de la Frankfurt la care a participat şi premierul lituanian, Ingrida Simonyte, Scholz a spus că Germania a jucat un rol principal în prezența NATO în țările baltice la frontiera Rusiei de aproape un deceniu.

„Şi pentru că amenințarea din partea Rusiei va continua, noi şi alți aliați am decis anul trecut să desfăşurăm unități suplimentare în statele baltice şi să cantonăm acolo o întreagă brigadă permanentă în viitor. Dar această schimbare în politica de securitate este necesară pentru a arăta Rusiei: suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru pătrat de teritoriu NATO împotriva atacurilor”, a declarat cancelarul german.

Scholz a spus că diplomația va avea succes numai dintr-o poziție de putere, adăugând că este absolut vital ca statele baltice să se poată baza pe deplin pe aliații NATO să le apere în cazul unui atac rus.

„Iar acesta este un mesaj pentru noi. Dar este un mesaj şi pentru Rusia. Pentru că credibilitatea acestei promisiuni face, de asemenea, parte din calculele Rusiei”, a adăugat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat pe 28 mai statele membre NATO cu „consecințe grave”, dacă permit Ucrainei să lovească pe teritoriul Rusiei cu armele furnizate, după ce mai mulţi aliați occidentali au ridicat restricțiile impuse asupra utilizăriii armelor donate Kievului.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a respins aceste avertismente, afirmând că Alianţa le-a auzit deja de multe ori şi că autoapărarea nu reprezintă o escaladare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.