VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Schemă de corupție la eliberarea permiselor: Doi administratori ai școlii auto din Cimișlia, prinși cu mită

Ofițerii Direcției generale teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii din cadrul Oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au operat percheziții, în această dimineață, la administratori ai unei școli auto din Cimișlia. Aceștia sunt cercetați în dosarul schemei de corupție la eliberarea permiselor de conducere la Hâncești.

Potrivit materialelor cauzei, doi administratori ai școlii auto din orașul Cimișlia, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hâncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Astfel, bănuiții ar fi pretins și primit între 350 și 1.000 de euro pentru un permis.

Totodată, în cadrul perchezițiilor efectuate la sediul școlii auto, domiciliul și în automobilul bănuiților au fost ridicate mijloace bănești în euro și dolari, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă. O persoană a fost reținută și plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar alta este cercetată în stare de libertate.

Amintim, că pe 19 septembrie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în dosarul de corupție la eliberarea permiselor de conducere. Un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiul Hâncești, și doi intermediari au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.